Снимка Уикипедия, Свавлиха правителството на една от авторитетните европейски държави. Шведските депутати гласуваха

...
Снимка Уикипедия, Свавлиха правителството на една от авторитетните европейски държави. Шведските депутати гласуваха
Коментари Харесай

Правителството на Швеция падна от власт

Снимка Уикипедия, 

Свавлиха държавното управление на една от авторитетните европейски страни. Шведските депутати гласоподаваха през днешния ден съмнение на премиера Стефан Льовен, давайки седмица на водача на социалдемократите да подаде оставка, като остави задачата за намиране на ново държавно управление на шефа на Народното събрание, или да свика предварителни избори.

Вотът на съмнение бе пожелан от националистическата партия „ Шведски демократи “ предходната седмица. След това лявоцентристко държавно управление загуби поддръжката на някогашната комунистическа Лява партия поради проект да облекчи разпоредбите за определянето на наемите на новите жилища.

Вотът на съмнение, който за триумф изисква 175 гласа в 349-местния парламент, бе подсилен от 181 депутати.

За първи път шведски министър председател е свален с избор на съмнение, импортиран от опозицията, отбелязва Ройтерс.

Кабинетът на малцинството на Льовен (63 г.) със Зелената партия разчиташе на поддръжка в Народното събрание на две дребни десноцентристки партии и на Лявата партия след изборите през 2018 година

Тъй като в Народното събрание няма ясно болшинство, не е ясно на кого ръководителят на Народното събрание може да разпореди образуването на ново държавно управление.

Социологическите изследвания демонстрират равнене на силите сред лявоцентристкия и десноцентристкия блок, което значи, че едни предварителни избори може да не донесат повече изясненост.

Ново държавно управление, или длъжностен кабинет, могат да ръководят единствено до изборите, планувани за септември 2022 година, пише eurocom.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР